Veelbesproken Veronica Inside-uitzending: 'Ik was niet boos, ik wilde een gesprek'

Veelbesproken Veronica Inside-uitzending: 'Ik was niet boos, ik wilde een gesprek'

26-12-2020 22:35
166

Natacha Harlequin kijkt met een goed gevoel terug op haar deelname aan de veelbesproken uitzending van Veronica Inside, die bijna leidde tot het einde van het programma. De advocate schoof aan en ging in debat met Johan Derksen, naar aanleiding van diens uitlatingen over rapper Akwasi.

De aanleiding voor de speciale uitzending is bekend: Derksen zag een afbeelding van een Zwarte Piet op de monitor verschijnen, 'weten we zeker dat dit Akwasi niet is?' Was zijn reactie. Harlequin wilde werd uitgenodigd om de dialoog aan te gaan en ging hierop in. "Ik kende dat hele programma niet; ik kijk er nooit naar, ik ken die mensen niet. Ik wilde Nederland laten zien dat een gesprek wel degelijk mogelijk is", vertelt ze aan Volkskrant Magazine.

Harlequin wilde Derksen dan ook niet persoonlijk aanvallen. "Ik was ook helemaal niet boos. Het enige wat ik wilde, was een goed gesprek voeren met Johan, en ik heb het idee dat dat gelukt is. En dat is niet alleen mijn verdienste, maar ook die van hem." De strafpleiter zou zelfs graag nog eens in discussie gaan. "Zonder camera's. Ik weet dat hij het debat op een empathische manier kan aangaan", stelt ze. "Ik weet dat sommige mensen dit misschien niet geloven na alles wat hij heeft gezegd, maar ik hoop wel dat iedereen heeft kunnen zien dat verbinding mogelijk is."