'Wie weet sluit ik hier wel af, maar dat ligt ook aan Ajax natuurlijk'

'Wie weet sluit ik hier wel af, maar dat ligt ook aan Ajax natuurlijk'

29-12-2020 07:32
46

Daley Blind durft nog niet te zeggen hoe zijn toekomst bij Ajax eruitziet. De dertigjarige verdediger heeft nog een contract voor anderhalf jaar in de Johan Cruijff Arena.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik wacht op Ajax. Ik ben bereid om te praten, laten we het daar op houden", zegt Blind in gesprek met de NOS. "Ik heb altijd gezegd dat mijn ambities nog wel verder reiken dan Ajax. Maar je moet ook realistisch zijn nu, ook als je ziet hoe ik ervoor sta", doelt hij op zijn hartproblemen. "Laat duidelijk zijn dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en wie weet sluit ik hier wel af. Dat ligt ook aan Ajax natuurlijk. Ik doe geen beloftes."

Wedden

Meer odds

Blind krijgt regelmatig vragen over zijn conditie. "Ik begrijp de vragen over mijn hart. En ik waardeer dat ook wel hoor, natuurlijk. Dat is ook een teken van interesse", zegt de Oranje-international. "Maar als we bijvoorbeeld net een wedstrijd hebben gespeeld, wil ik het liever gewoon over de wedstrijd hebben. En vraag dan even buiten de camera om hoe het met me gaat, bijvoorbeeld."

"Het is natuurlijk zo dat het publiek het ook graag wil weten. Ik snap het daarom heel goed, maar soms heb je het er liever niet over", besluit Blind.