'Goleador' De Jong bewierookt: 'Een geweldige wedstrijd van de Nederlander'

04-01-2021 00:00
72

Frenkie de Jong was zondagavond de hoofdrolspeler tijdens Huesca-FC Barcelona: de controleur maakte de enige treffer van de avond en bezorgde zijn ploeg een 0-1 overwinning tegen de hekkensluiter. VoetbalPrimeur bespreekt de commentaren in de Spaanse pers.

'Goleador' De Jong kreeg van Diario SPORT een 7 voor zijn bijdrage, die volgens de sportkrant uit meer bestond dan alleen zijn treffer. 'Zeker in de tweede helft bewaakte hij de organisatie van zijn team, dat de linies kort op elkaar bleef houden en continu druk kon zetten. Hij moest zich zien te onderscheiden tegen een compact verdedigende tegenstander, maar zijn loopacties waren briljant, vooral die in de 27ste minuut.'

El Desmarque was het hier wel mee eens en deelde ook een 7 uit. Het medium haalde na Barça's laatste wedstrijd van 2020 nog hard uit naar De Jong, maar was ditmaal een stuk positiever. 'Hij oogde een stuk meer op zijn gemak en was op bijna het hele veld te vinden. Zijn doelpunt was dan ook een logisch vervolg.'

Marca vatte het optreden van de spelers samen in een aantal sterren, variërend van één tot drie. Huesca-doelman Álvaro Fernández was de enige die een maximale beoordeling kreeg: de man die hem als enige wist te passeren, mocht zich tevredenstellen met twee sterren. 'Van weinig naar meer', karakteriseerde Marca het spel van De Jong. 'Het oogde nog moeizaam in de openingsfase van de wedstrijd, maar De Jong begon zich steeds meer te onderscheiden, vooral in de voorste zone van het veld.'

In de wedstrijdbespreking van Mundo Deportivo tenslotte waren geen rapportcijfers terug te vinden. Lovende teksten over De Jong waren er wel. 'De Nederlandse middenvelder speelde een geweldige wedstrijd', aldus MD. 'Hij nam het team vanaf het middenveld bij de hand, maar stichtte ook gevaar door mee naar voren te gaan. Met de 1-0 tot gevolg, op aangeven van Lionel Messi.'