Reserve Vlap tot de orde geroepen: 'Het is nu de vraag of hij de boodschap oppikt'

Reserve Vlap tot de orde geroepen: 'Het is nu de vraag of hij de boodschap oppikt'

05-01-2021 14:09
11

Michel Vlap is anderhalf jaar na zijn miljoenentransfer op een zijspoor beland bij Anderlecht, maar is nog niet defintief afgeschreven. Paars-Wit heeft 23-jarige Fries op het matje geroepen, onder meer om over zijn mentaliteit te praten.

Vlap draaide een sterk eerste seizoen, maar is vervolgens op het tweede plan beland. Tijdens de laatste wedstrijd van 2020 werd hij zelfs op 'sportieve gronden' buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Beerschot gelaten.

Inmiddels heeft er een gesprek met de clubleiding plaatsgevonden, bevestigt zijn entourage tegenover Het Laatste Nieuws. 'Daarin heeft de club de speler duidelijk gemaakt wat anders moet - meer professionalisme en vechtlust -, het is nu de vraag of Vlap die boodschap oppikt', klinkt het. 'Doet hij dat, dan staat hij een stap dichter bij nieuwe speelkansen. Komen die er finaal niet - om welke reden ook - dan zal de Fries alsnog aansturen op een vertrek.'

Vlap kwam medio 2019 nog voor bijna zeven miljoen euro over van sc Heerenveen. Zijn contract in de Belgische hoofdstad loopt nog door tot medio 2024.