Cziommer ziet gouden zet Vitesse: 'Hoger niveau dan Joshua Zirkzee'

Cziommer ziet gouden zet Vitesse: 'Hoger niveau dan Joshua Zirkzee'

Gepubliceerd: woensdag 6 januari 2021 om 14:50wo 06-01-2021 om 14:50

Simon Cziommer is zeer enthousiast over Noah Ohio, de nieuwste aanwinst van Vitesse. Volgens de voormalig Duitse middenvelder hebben de Arnhemmers een potentieel goudhaantje in huis gehaald.

Ohio viert op 16 januari zijn achttiende verjaardag, maar hij heeft al een heel voetbalavontuur achter de rug. De jeugdinternational van Nederland en Engeland maakte van FC Almere de stap naar Manchester United en via Manchester City belandde hij bij RB Leipzig. De Duitse topclub verhuurt hem de komende twee jaar aan Vitesse.

"Dat avontuur verwacht ik nu ook op de Nederlandse velden. Hij is pas zeventien, maar talentvol…", zegt Cziommer bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij is aanspeelbaar en balvast. In het spel van Vitesse kunnen ze hem goed gebruiken. Hij kan meespelen, is goed in de zestien en is heel sterk en heel snel. En dat op zo'n jonge leeftijd. Hij is echt een meerwaarde voor dit team."

"Ik denk dat hij wel met Broja om een basisplaats kan vechten, want Openda zal wel blijven staan. Qua talent is dit een hoger niveau dan Joshua Zirkzee in mijn ogen", besluit Cziommer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws