Interviews, spelersbattles en analyses: alles wat je moet weten over Ajax - PSV

Interviews, spelersbattles en analyses: alles wat je moet weten over Ajax - PSV

10-01-2021 16:00 Laatste update: 16:14
56

Vandaag is het zover: de topper tussen Ajax en PSV wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Om 16.45 uur staan de nummers één en twee van de Eredivisie aan de aftrap. Dít moet je weten voor de bal gaat rollen.

Lezen en kijken: de verbeterpunten van Ajax
Ajax begint als koploper aan Super January, de maand waarin het moet gebeuren voor alle hoogvliegers in de Eredivisie. In Amsterdam zal men er niet gerust op zijn: presteert de ploeg van trainer Erik ten Hag niet optimaal, dan wacht er in de rest van het seizoen een loopgravenoorlog met PSV, maar ook Feyenoord en Vitesse. Waar móét Ajax zich verbeteren om de 35ste landstitel te pakken?

Lees meer: Landstitel nog ver weg voor Ajax: deze twee zaken móét Ten Hag aanpakken

Lezen en kijken: de verbeterpunten van PSV
Met een tweede plaats en Ajax in het vizier heeft PSV een verdienstelijke eerste seizoenshelft achter de rug. Toch ging het niet zonder slag of stoot voor de ploeg van trainer Roger Schmidt, die heel goede momenten afwisselde met heel matige. Het roept de vraag op: is PSV echt klaar voor het kampioenschap? Drie zaken die Schmidt nog moet aanpakken.

Lees meer: PSV moet vragen beantwoorden tegen Ajax: drie belangrijke tips voor Schmidt

Lezen: de mogelijke vertrekkers bij Ajax en PSV
Met Ajax - PSV staat zondag de krachtmeting tussen de twee beste clubs van Nederland op het programma. Maar voor wie zou dit de laatste editie van deze topper kunnen worden? VoetbalPrimeur legt de 22 mogelijke basisklanten langs de meetlat: welke Ajacieden en PSV'ers solliciteren naar een stap hogerop?

Lees meer: Deze vier spelers staan vermoedelijk voor het laatst op het veld tijdens Ajax-PSV

Lezen: Ten Hag versus Schmidt, een tactische analyse
Op het eerste gezicht lijken Roger Schmidt en Erik ten Hag twee heel verschillende trainers. Schmidt staat bekend om zijn pressingvoetbal, terwijl Ten Hag zich heeft laten inspireren door Pep Guardiola en een voorstander is van combinatievoetbal. Maar als we de achterliggende principes bekijken, ontlopen de trainers van PSV en Ajax elkaar opvallend weinig.

Lees meer: Ten Hag versus Schmidt: geen tegenpolen, maar opvallende gelijkenissen

Lezen en kijken: de financiële kant van Ajax - PSV, topper van 15 miljoen
We hebben pas 14 van de 34 speelrondes gehad, maar het lijkt erop dat we nu al weten wie om de titel gaan strijden: Ajax en PSV staan op één punt van elkaar en kruisen zondag de degens. Dat de belangen direct levensgroot zijn, is duidelijk: niet alleen in sportief, maar ook in financieel opzicht.

Lees meer: 15 miljoen en meer op het spel: Ajax-PSV ook financieel van cruciaal belang

Lezen: de cijfers van Ajax en PSV
Uitdagende uitwedstrijden en weinig vermoeidheid: hoe presteerden Ajax en PSV? de eerste veertien wedstrijden in statistieken en data gevat.

Lees meer: Subtoppers richten schade aan en een doelsaldo-kloof: de cijfers van Ajax en PSV

Lezen en kijken: hiér wordt Ajax - PSV beslist
De crème de la crème van de Eredivisie staat zondag tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Het belooft dus een interessante krachtmeting te worden. Op déze drie onderlinge duels moet je extra letten.

Lees meer: Spelersbattle: dit zijn de drie cruciale duels tijdens de topper Ajax - PSV

Kijken: Frank Lammers (PSV) versus Andy van der Meijde (Ajax)
VoetbalPrimeur blikt vooruit op het topduel met acteur en PSV-fan Frank Lammers én met Andy van der Meijde, oud-speler van PSV, maar toch vooral van Ajax. "Jongen, Andy. Toen jij in een heel diep dal zat en eigenlijk al niks meer voorstelde, hebben we jou opgeraapt en een nieuwe kans gegeven. Dus voor wie ben je nou eigenlijk? Doe even normaal man." Must see!