Van der Water bevestigt onderhandelingen: De clubs zijn met elkaar in gesprek

Van der Water bevestigt onderhandelingen: "De clubs zijn met elkaar in gesprek"

11-01-2021 08:37 Laatste update: 08:45
13

Silvester van der Water schermt opnieuw met belangstelling uit de Major League Soccer. Orlando City SC heeft zich net als afgelopen zomer gemeld voor de vleugelaanvaller van Heracles Almelo.

De teleurstelling was groot toen Van der Water in september geen toestemming kreeg om Almelo te verruilen voor Orlando. Mogelijk komt het er binnenkort alsnog van. "Orlando heeft wederom concrete interesse", zegt de 24-jarige aanvaller in het Noordhollands Dagblad. "Ze hebben al die tijd contact met me gehouden en inmiddels ook weer bij Heracles aangeklopt. Daaruit blijkt wel dat ze me écht graag willen hebben, en daar spreekt veel vertrouwen uit."

Van der Water gooide afgelopen zomer de kont tegen de krib om een transfer af te dwingen en meldde zich voor de competitiewedstrijd tegen Willem II via WhatsApp af bij Heracles-trainer Frank Wormuth. De kou is inmiddels uit de lucht. "Elk verhaal heeft natuurlijk twee kanten", blikt hij terug. "Heracles ziet in mij een sleutelspeler en wilde me niet kwijt. Dat begrijp ik. We hebben het uitgesproken en de club heeft de belofte gedaan mee te werken aan een toekomstige transfer."

De transfermarkt is in de Verenigde Staten nog tot eind februari open. "En de clubs zijn met elkaar in gesprek", weet Van der Water. "Heracles wil me in ieder geval tot het einde van de maand hier houden. We hebben een overvol programma, spelen acht wedstrijden in vier weken. Dan heb je iedereen nodig."

"Bovendien moet ik de club aan punten helpen, want we staan er nog niet geweldig voor. We moeten zo snel mogelijk afstand nemen van de ’streep’ en daar wil ik nog aan bijdragen. Hopelijk lukt dat ons en kan ik daarna alsnog voor een mooi bedrag door de voordeur vertrekken. Dat zou een win-winsituatie zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast