Heerenveen dankt invaller en stelt in extremis een punt veilig tegen VVV-Venlo

17-01-2021 16:28
50

SC Heerenveen heeft zondag op het nippertje een punt overgehouden tegen VVV-Venlo. Een late goal van Joshua John leek genoeg voor de zege, maar invaller Benjamin Nygren stelde alsnog een punt veilig. Heerenveen zit wel al twee maanden zonder overwinning.

Heerenveen was gevaarlijk via Mitchell van Bergen en namens VVV kreeg John een grote kans. Grote mogelijkheden bleven verder uit. Het gevaar dat VVV creërde kwam van John. Bij Heerenveen dook de 19-jarige Arjen van der Heide een paar keer gevaarlijk op voor de goal. Veerman liet op slag van rust een grote mogelijkheid op 0-1 liggen.

Heerenveen voerde de druk na rust flink op, al wist VVV relatief eenvoudig overeind te blijven. Het was duidelijk dat de Friezen niet op een gelijkspel wilden spelen en daarom bracht trainer Johnny Jansen met Benjamin Nygren een extra aanvaller. De grootste kans was echter voor VVV. Althans, Sherel Floranus schoot op zijn eigen lat.

Ondanks een licht overwicht liep Heerenveen in het mes van VVV. De goal van John in de 78e minuut leek genoeg voor de zege, maar invaller Nygren bezorgde zijn ploeg een minuut voor tijd een punt.