Van der Vaart twijfelt over toekomst Ajax-talent: 'Zie hem niet spelen in eerste'

Van der Vaart twijfelt over toekomst Ajax-talent: 'Zie hem niet spelen in eerste'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 08:11di 26-01-2021 om 08:11

Rafael van der Vaart is er bang voor dat Naci Ünüvar niet gaat slagen bij Ajax. De voormalig middenvelder stelt dat technische spelers in het hedendaagse voetbal veel minder kansen krijgen en denkt dat Ünüvar hiervan de dupe gaat worden.

"Waarom waren we zo blij dat Hakim Ziyech nog in Nederland voetbalde? Waarom baalden we dat Mohamed Ihattaren aan het begin van deze competitie de lijn die hij had ingezet niet wist door te trekken?", begint Van der Vaart in gesprek met Helden Magazine. "Omdat je spelers die met hun techniek het verschil kunnen maken, niet veel meer ziet."

"Over Naci Ünüvar wordt ook gezegd dat hij een goeie is, maar ik zie hem niet spelen in het eerste", gaat Van der Vaart verder. "Dan wordt er gezegd dat hij nog maar zeventien of achttien is. Nou, op die leeftijd speelden wij al in het eerste. Terwijl Ajax juist spelers met een uitstekende techniek, die mensen vrij voor de goal kunnen zetten, hard nodig heeft."

Van der Vaart denkt terug aan zijn tijd als voetballer. "In onze tijd was techniek de basis en daarmee groeiden wij op in Nederland. Als we naar een buitenlandse club gingen, blonken we op dat vlak ook meteen uit. Onze aannames, het passen en trappen: dat konden ze daar niet zoals wij dat konden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ünüvar slagen bij Ajax?

Ja, met zijn talent komt hij er wel
53%
Nee, Van der Vaart heeft gelijk
47%
(2931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws