'Kans zeer groot dat Huntelaar beschikbaar is voor Schalke in belangrijk duel'

'Kans zeer groot dat Huntelaar beschikbaar is voor Schalke in belangrijk duel'

28-01-2021 15:07 Laatste update: 15:16
4

Het Duitse Kicker weet het zeker: Klaas Jan Huntelaar gaat zaterdag naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree maken voor Schalke 04. De spits moest de voorbije wedstrijden van Die Königsblauen nog missen door een kuitblessure, maar lijkt daar inmiddels van hersteld.

Het feit dat Huntelaar vrijdag samen met trainer Christian Gross aanschuift voor de persconferentie, is volgens Kicker een duidelijke indicatie dat de 37-jarige spits weer fit is en mee kan spelen tegen Werder. Naast Huntelaar kan Gross vermoedelijk ook beschikken over nieuwe aanwinsten William en Sead Kolasinac.

Woensdag maakte Schalke via de clubkanalen bekend dat Huntelaar weer delen van de groepstraining meedoet. Echter werkte de routinier die dag ook nog een deel van de training individueel af. Het is niet bekend of Huntelaar donderdag de gehele groepstraining heeft meegedaan.

Schalke kan Huntelaar goed gebruiken tegen Werder, aangezien het van groot belang is dat Die Königsblauen een goed resultaat boeken in Bremen. Schalke staat inmiddels al tien punten achter op de veilige vijftiende plek. Ook Werder is niet bezig aan een groots seizoen: de ploeg staat momenteel dertiende in de Bundesliga.