Schok in Spaans voetbal: 'Messi verdient immens bedrag van 555 miljoen in 4 jaar'

Schok in Spaans voetbal: 'Messi verdient immens bedrag van 555 miljoen in 4 jaar'

31-01-2021 07:43
167

Lionel Messi staat voor een duizelingwekkend bedrag op de loonlijst bij FC Barcelona. De Argentijnse ster tekende in 2017 een contract dat hem in totaal liefst 555.237.619 euro kan opleveren.

El Mundo pakt zondag uit met 'el contrato faraónico que arruina al Barça', oftewel: het immense contract dat de Catalanen ruïneert. Messi verlengde in november 2017 zijn verbintenis in Camp Nou met vier jaar, tot medio 2021. In die periode strijkt hij tot wel 138 miljoen euro bruto per seizoen op. Dat komt neer op 74,9 miljoen netto.

Zo kreeg de 33-jarige aanvaller onder meer een tekenbonus van 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van 78 miljoen. Messi ontving – ondanks de sportief en financieel magere jaren van Barça – al 92 procent van het totale bedrag. Dat is enigszins opvallend, omdat Barça vooral in de Champions League geen vuist kon maken de afgelopen jaren. Juist in dat toernooi zijn voor hem de hoogste bonussen te verdienen.

De onthulling van El Mundo zorgt voor een golf van verbazing in het Spaanse voetbal. Onder meer presidentskandidaat Victor Font neemt het voor de aanvoerder op. 'Messi heeft elke euro die Barcelona heeft uitgekeerd volledig verdiend', meldt hij op Twitter. 'Hij heeft ons niet geruïneerd. Integendeel. Hij is de beste voetballer in de geschiedenis en we willen dat hij voor altijd bij ons blijft.'

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Messi ligt. Hij is komende zomer transfervrij en bereikte nog geen akkoord met Barcelona over een nieuw contract.