Blind verklapt deel van Ajax-tactiek tegen AZ: 'Dan valt veel van hun spel weg'

Blind verklapt deel van Ajax-tactiek tegen AZ: 'Dan valt veel van hun spel weg'

31-01-2021 18:57
88

Door de blessure van Nicolas Tagliafico, speelde Daley Blind tegen AZ op de linksbackpositie. Hij was op die plek een van de uitblinkers bij Ajax

Blind was betrokken bij de 0-1, de 0-2 en de afgekeurde 0-3 van David Neres. Hoe het ging? "Het was een keuze van de trainer. Ik vul het iets anders in", zegt Blind tegen ESPN. "Omdat ik in dit systeem weet wanneer ik wel of niet door moet dekken. Het is voor mij geen probleem. Martínez deed het daar ook goed, dus dat waren de belangrijkste redenen om het zo te doen. Voor mij is het geen probleem om te wisselen van plek. Achterin hebben we veel voetballend vermogen. Dat hebben we bij vlagen kunnen zien."

Wedden

Meer odds

AZ was niet bij machte om Ajax op de knieën te dwingen, ondanks dat het een fase sterker was. "We zaten overal kort op, we kwamen vaak winnend uit de strijd", zegt Blind.

"Als je Koopmeiners en Midtsjö niet aan het voetballen laat komen, valt veel van hun spel weg. Dat hebben we goed gedaan. We hadden goede momenten, maar verloren de bal soms ook te snel."