Koeman verbergt irritatie niet tijdens perspraatje: 'Drie dagen lang al, absurd'

Koeman verbergt irritatie niet tijdens perspraatje: 'Drie dagen lang al, absurd'

02-02-2021 17:41 Laatste update: 18:04
33

De onthullingen over Lionel Messi blijven de gemoederen bezighouden in Spanje, merkt ook Ronald Koeman. De FC Barcelona-trainer is echter wel klaar met de berichtgeving over het megacontract van zijn aanvoerder.

El Mundo bracht zondag – op de dag van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao – alle details van Messi's contract naar buiten: de Argentijn signeerde in 2017 zijn huidige verbintenis en verzekerde zich van 555 miljoen euro (!) in vier jaar. Ook tijdens Koemans perspraatje van dinsdag kwam dit nieuws ter sprake. 'Koeman deed niet erg zijn best om zijn irritatie te camoufleren', schrijft Mundo Deportivo echter. "Het is absurd, jullie houden je nu al drie, vier dagen lang bezig met dit onderwerp", aldus de hoofdtrainer.

Koeman zag hoe Barça zondagavond met 2-1 van de gasten uit Baskenland won, mede dankzij een schitterende vrije trap van Messi. "Ik ben blij met de manier waarop Leo en de rest van het team hebben gereageerd: ze hebben alles wat in de media verscheen terzijde geschoven en hebben zich puur op de wedstrijd gefocust", aldus Koeman. "Als er iets speelt waardoor spelers persoonlijk geraakt worden, moeten wij diegene beschermen, met de hele spelersgroep en staf. Dat is het belangrijkste. Als dit soort zaken uitlekken in de media, moeten wij in de kleedkamer een eenheid vormen."

Barcelona komt woensdag overigens opnieuw in actie. In Granada wordt er vanaf 21.00 uur met de thuisploeg gestreden om een plek in de halve finale van de Copa del Rey.