Snoeiharde kritiek op Vitesse-smaakmaker Bazoer: 'Zag hem tegen Ajax raar doen'

Snoeiharde kritiek op Vitesse-smaakmaker Bazoer: 'Zag hem tegen Ajax raar doen'

04-02-2021 07:21 Laatste update: 07:22
71

Aad de Mos heeft geen hoge pet op van Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. De Mos geeft aan dat trainer Thomas Letsch hem alleen achterin heeft gezet 'omdat hij daar zo min mogelijk schade aan kan richten'.

De Mos, in het verleden nog trainer van de club uit Arnhem, geeft in gesprek met Voetbal International aan dat hij allesbehalve overtuigd is door Bazoer. "Nu het even lekker ging met Vitesse en er over de titel werd gepraat, was het hosanna, maar ik wil hem nú weleens zien", stelt de voormalig trainer. "Zien hoe hij twee jaar presteert en wegblijft van rare akkefietjes."

Bazoer komt dit seizoen tot bloei als een van de drie centrale verdedigers bij Vitesse, maar dat heeft volgens De Mos een simpele reden. "Letsch heeft Bazoer alleen maar achterin gezet omdat hij daar zo min mogelijk schade kan aanrichten. Ik beoordeel ze op de grotere wedstrijden. Tegen Ajax zag je hem alweer raar doen, tegen Feyenoord liet hij het afweten, zag ik hem vanaf het middenveld niet meer meelopen", sluit De Mos af.

Vitesse verspeelde de afgelopen wedstrijden punten in de strijd om de Eredivisie-titel. Er werd verloren van VVV-Venlo (4-1) en gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk (1-1). De ploeg van Letsch staat derde, op acht punten achterstand van Ajax.