UEFA komt met definitief besluit: Haller niet inzetbaar in de Europa League

UEFA komt met definitief besluit: Haller niet inzetbaar in de Europa League

05-02-2021 10:35 Laatste update: 10:54
252

Sébastien Haller mag definitief niet in actie komen namens Ajax tijdens de knock-outfase van de Europa League. De Amsterdammers vergaten de nieuwe aankoop in te schrijven op de lijst van spelers. De UEFA heeft de club uit Amsterdam laten weten dat Haller niet speelgerechtigd is. 

De topaankoop werd door een administratieve fout bij Ajax niet aangemeld op de spelerslijst voor de Europa League, die uiterlijk dinsdag 2 januari bij de UEFA ingeleverd moest worden. Ondanks verwoede pogingen van de Amsterdammers, is het niet gelukt om de Franse spits speelgerechtig te krijgen. Haller mag wel gewoon Eredivisie- en bekerwedstrijden blijven spelen voor Ajax. 

Toen de blunder van Ajax woensdag naar voren kwam, vroegen de Amsterdammers de UEFA om een uitzondering te maken voor de situatie van Haller. De Europese voetbalbond heeft echter laten weten zich aan de eigen opgestelde regels te houden. Oussama Idrissi, die overkwam van het Spaanse Sevilla en het seizoen op huurbasis afmaakt in Amsterdam, staat wel ingeschreven voor de Europa League. 

Ajax vervolgt het avontuur in de Europa League op 18 februari, wanneer het op bezoek gaat bij het Franse Lille. Een week later, op 25 februari staat de return in de Johan Cruijff Arena op het programma.