Schalke zwaar onder vuur door Huntelaar-frustratie: 'Vanaf dag één belangrijk'

Schalke zwaar onder vuur door Huntelaar-frustratie: 'Vanaf dag één belangrijk'

07-02-2021 16:14
57

De beleidsbepalers bij Schalke 04 moeten zich sterk afvragen of de hereniging met Klaas-Jan Huntelaar wel zin heeft. Dat stelt Der Kicker in een kritisch artikel, waarin ook sportief directeur Jochen Schneider aan het woord komt over de 37-jarige spits.

Huntelaar heeft Schalke sinds zijn terugkeer nog nauwelijks kunnen helpen. Na een korte invalbeurt tegen Werder Bremen was hij zaterdag door een kuitblessure weer niet van de partij tegen RB Leipzig (3-0 nederlaag). Intern groeit de kritiek, maar ook de buitenwacht neemt Schalke onder vuur. Kicker is zondag zéér kritisch.

'De clubbazen moet zich afvragen of de hereniging met Huntelaar wel zin heeft', klinkt het. 'Bovendien noemde trainer Christian Gross de blessure van de ervaren spits 'moeilijk', wat weinig hoop biedt.' Ook Shkodran Mustafi ('zelfs een wereldkampioen zal Schalke niet kunnen redden') en Sead Kolasinac (de euforie over zijn terugkeer is nu al verdampt') maken geen goede indruk.

Reactie Schalke
Schalke-baas Schneider laat desgevraagd aan Funke Mediengruppe weten dat Huntelaar op de weg terug is. "We wisten van zijn klachten", zegt hij. "Helaas horen blessures bij de sport. Ik hoop dat Klaas-Jan zo snel mogelijk kan spelen en zijn scoringsdrift gaat bewijzen. Ondanks zijn blessure speelt hij vanaf dag één een zeer belangrijke rol in de kleedkamer."