Advocaat wil met Feyenoord ook niet tegen Heerenveen spelen: 'Hoort toch niet?'

Advocaat wil met Feyenoord ook niet tegen Heerenveen spelen: 'Hoort toch niet?'

10-02-2021 15:09 Laatste update: 16:50
65

Dick Advocaat heeft geen zin in de reis naar Friesland voor het bekerduel met sc Heerenveen. Wat de Feyenoord-trainer betreft wordt de bekerwedstrijd van donderdagavond vanwege de winterse weersomstandigheden afgelast.

In eerste instantie wil Advocaat niet veel kwijt over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd tegen Heerenveen. "Dat heeft geen zin, want ik hak die knoop niet door", wordt hij geciteerd door de NOS. "Het is aan anderen om dat te beslissen. Ik moet me voorbereiden op die wedstrijd en doe dat met de gedachte dat er gewoon gespeeld kan worden."

Wedden

Meer odds

De Kleine Generaal kan het na een tijdje echter toch niet laten om zijn mening te geven over het duel met Heerenveen. De temperatuur kan donderdagavond zakken tot vijftien graden onder nul. "Je kan je afvragen of dat zinvol is. Ik vind van niet... Dan heb ik het nog niet eens over de spelers op het veld, maar vooral over de mensen eromheen. De dokter zei al dat de wisselspelers in de kleedkamer moeten blijven. Dat hoort toch niet?"

Advocaat denkt daarnaast terug aan de eerdere ontmoeting tussen Heerenveen en Feyenoord, in januari. "Dat veld in Heerenveen was zonder sneeuw al verschrikkelijk... Nu schijnt het nog erger te zijn. Maar als er gespeeld moet worden dan wordt er gespeeld. En dan moeten we ons maar goed voorbereiden op al deze omstandigheden."