KNVB zet mes in voetbalprogramma: vijf wijzigingen, twee afgelastingen

KNVB zet mes in voetbalprogramma: vijf wijzigingen, twee afgelastingen

10-02-2021 17:44
15

Het vrijdag-  en zaterdagprogramma in het Nederlandse voetbal is omgegooid door de KNVB. De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Emmen wordt vanwege de verwachte kou vervroegd van 20.00 uur naar 18.45 uur. Ook in de Keuken Kampioen Divisie zijn er veel wijzigingen.

De KNVB heeft de kelderkraker op verzoek van RKC en Emmen vervroegd. 'Normaal gesproken wordt bij een verwachte gevoelstemperatuur van -15 graden of lager gekeken of wedstrijden doorgang kunnen vinden of de aanvangstijden aangepast kunnen worden. Omdat de mogelijkheid er is dat de gevoelstemperatuur later op de avond de -15 graden kan benaderen, vangt de wedstrijd eerder aan', verklaart de voetbalbond.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn aanstaande vrijdag en zaterdag twee afgelastingen en vier wijzigingen. Almere City - FC Volendam en Jong PSV - Helmond Sport gaan niet door, omdat de velden door de sneeuw en vorst van afgelopen dagen onbespeelbaar zijn. De inhaaldatum wordt later bekend.

De vrijdagavondduels NAC Breda - FC Eindhoven en Jong AZ - Jong FC Utrecht zijn vervroegd naar 16.30 uur. Een dag later verhuizen ook De Graafschap - MVV en Go Ahead Eagles - Telstar naar een ander tijdstip (respectievelijk 14.15 uur en 12.00 uur). Voor het duel tussen Go Ahead en Telstar wordt bovendien uitgeweken naar het stadion van Heracles Almelo.