Schmidt na nieuwe dreun PSV: 'Ik maak mij geen zorgen, we speelden goed'

Schmidt na nieuwe dreun PSV: 'Ik maak mij geen zorgen, we speelden goed'

13-02-2021 20:08
152

PSV-trainer Roger Schmidt verscheen na het 2-2 gelijkspel bij ADO Den Haag vol ongeloof voor de camera van ESPN. De Eindhovenaren namen liefst 35 keer het doel van Martin Fraisl onder vuur, maar wisten niet te winnen.

"Wat kan ik zeggen? Als ik puur naar de wedstrijd kijk en niet naar de uitslag dan was het een topwedstrijd van ons", vertelt Schmidt. "We creëerden veel kansen en speelden goed. We waren scherp in het drukzetten en hadden de restverdediging goed op orde. Alles zag er goed uit, desondanks spelen we gelijk. Wat er fout ging? Dat lijkt me duidelijk, we misten te veel kansen."

"Dat is één reden", vervolgt de Duitser. "De andere is dat we twee goals tegen krijgen. We maakten te simpele fouten. Soms is voetbal onverklaarbaar. Het is jammer dat de spelers geen beloning kregen voor hun goede spel. De tegenstander speelde defensief en georganiseerd, toch creëerden we veel kansen. We hadden hier op momenten moeten profiteren. Deze uitslag doet de wedstrijd geen recht aan, dat is jammer."

Voor PSV is het een nieuwe dreun na de bekeruitschakeling tegen Ajax. Toch maakt Schmidt zich geen zorgen, stelt hij. "Ik maak me nergens zorgen over. Natuurlijk maken we fouten bij de goals van ADO, maar naar mijn mening hebben we gewoon goed gespeeld. Alleen het resultaat valt tegen. Donderdag is weer een andere wedstrijd. We moeten vooruitkijken, zelfs na een wedstrijd als deze."

De Eindhovenaren nemen het donderdag in de Europa League op tegen Olympiakos.