Haller niet met Ajax-selectie mee naar geboorteland Frankrijk: 'Niet per se nodig'

Haller niet met Ajax-selectie mee naar geboorteland Frankrijk: 'Niet per se nodig'

13-02-2021 21:35
23

Sébastien Haller gaat – in tegenstelling tot zijn ploeggenoten – een rustige midweek tegemoet. De Franse recordaankoop is niet ingeschreven voor de Europa League en zal ook niet meegaan naar zijn geboorteland, waar Ajax het donderdag opneemt tegen Lille OSC.

Haller gaat de wedstrijd in Nederland bekijken, liet hij na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo weten aan ESPN. "Of het zwaar wordt? Nee, dat niet. Maar ik denk dat het wel frustrerend zal zijn om de wedstrijd te bekijken", aldus de recordaankoop van Ajax, die door zijn club per abuis niet op de spelerslijst voor de Europa League is gezet. "Maar je moet ook niet te veel aan de dingen denken waar je toch geen invloed op hebt. Bezig zijn met de volgende wedstrijd, dat is het enige wat we nu kunnen doen."

Wedden

Meer odds

De van West Ham United overgekomen spits is naar eigen zeggen nog niet topfit en wil dan ook niet stilzitten. "Of ik met de groep meetrain, totdat ze zich bezighouden met de Europa League? Yeah, exactly. Dan is het een kwestie van lopen, fit worden. En dan kan ik de volgende wedstrijd (Ajax-Sparta op zondag 21 februari, red.) weer aansluiten. Ik denk niet dat het per se nodig is om met het team mee te reizen, zeker niet als je zoveel wedstrijden speelt. Rust is ook belangrijk."

Lille en Ajax trappen donderdag om 21.00 uur af in het Stade Pierre-Mauroy. De return in Amsterdam is één week later en begint om 18.55 uur.