Arbiter Mulder twijfelt: 'Gelukkig wint Heerenveen en zijn ze niet benadeeld'

Arbiter Mulder twijfelt: 'Gelukkig wint Heerenveen en zijn ze niet benadeeld'

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 07:15do 18-02-2021 om 07:15

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 08:56do 18-02-2021 om 08:56

Scheidsrechter Siemen Mulder heeft geen boodschap aan de klaagzang van Dick Advocaat na het bekerduel tussen sc Heerenveen en Feyenoord (4-3). De trainer van de Rotterdammers vond dat de 3-3 afgekeurd had moeten worden.

Benjamin Nygren kopte de bal de doelmond in en kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam, nadat Nick Marsman – enigszins gehinderd door Henk Veerman – mis had gegrepen. "Ze gaan allebei omhoog, het is een luchtduel en er is licht contact", reageert Mulder bij Veronica Inside. "Maar er staat nergens in de spelregels dat er geen contact mag zijn. Het was voor mij een normaal duel. Dat vond ik absoluut niet de moeite waard, ik vond het geen overtreding. De VAR keek het nog na, maar die vond het ook geen overtreding."

Ook over een strafschop voor Heerenveen was het nodige te doen. Nick Marsman pareerde de inzet van Joey Veerman, maar Mulder gaf aan dat de penalty overnieuw moest worden genomen omdat de doelman van Feyenoord te vroeg van zijn lijn kwam. Daar stak de VAR echter een stokje voor. Dat Eric Botteghin te vroeg inliep, werd echter over het hoofd gezien. "Dat vind ik voor nu nog een beetje een lastige", stelt de arbiter. "Hij pakt niet direct de rebound. Dat staat in de regel, de bal komt eerst bij een andere speler. Hij raakt pas in tweede instantie betrokken bij het spel."

Toch verkeert ook Mulder in onzekerheid. "Ik moet dat nog even overleggen. In de zin van: als de VAR terugkijkt of de keeper te vroeg van zijn lijn komt, moet hij dat dan ook nog meepakken? Normaal gesproken niet, maar omdat hij nu een review doet misschien wel, misschien niet. Ik weet het nu niet, om eerlijk te zijn. Gelukkig heeft Heerenveen gewonnen en zijn ze niet daardoor benadeeld, stel dat het niet goed is. Maar ik weet het nu gewoon niet zeker."

Over de twee gele kaarten van Steven Berghuis was Mulder wél duidelijk. "Bij die eerste vond ik het al een rare overtreding, hij tikt hem op z'n scheenbeen. Maar niet alles is rood, daar moeten we ook een beetje voor oppassen. Bij die tweede gaat hij over de bal heen en tikt hij hem weer op z'n scheenbeen. Die vond ik niet zo moeilijk. Hij weet dat hij geel heeft, dan moet je niet zo'n overtreding maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws