Studio Voetbal sluit af met PEC-nieuws: 'Oude bekende moet Stegeman opvolgen'

Studio Voetbal sluit af met PEC-nieuws: 'Oude bekende moet Stegeman opvolgen'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 00:12ma 22-02-2021 om 00:12

PEC Zwolle lijkt een oude bekende aan te gaan stellen als opvolger van de zaterdag ontslagen trainer John Stegeman. Volgens de NOS moet Art Langeler de nieuwe eindverantwoordelijke worden bij De Blauwvingers.

Stegeman werd zaterdagavond op non-actief gezet, na een 3-2 nederlaag bij FC Emmen. De club speelt vrijdag tegen sc Heerenveen en hoopt voor die tijd een opvolger te vinden. PEC lijkt opnieuw in zee te gaan met Langeler, die de club in 2012 naar Eredivisie-promotie gidste. "Volgens onze bronnen staat Art Langeler op pole position om hoofdtrainer te worden", laat Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst weten, ter afsluiting van de uitzending van zondagavond. De vijftigjarige Achterhoeker is nu overigens nog in dienst van de KNVB, als Directeur Voetbalontwikkeling.

Eerder op de zondag werd al duidelijk dat Gertjan Verbeek in elk geval niet de opvolger van Stegeman wordt. PEC schermde met meerdere kandidaten, waarvan voormalig Jong Oranje-bondscoach Langeler dus de beste papieren heeft. PEC staat momenteel met 23 punten op plek dertien, in het niemandsland van de Eredivisie: de afstand op het linkerrijtje bedraagt acht punten, de marge op de degradatiestreep is tien punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws