Ajax-advocaat heeft hoop voor Onana: 'We gaan voor lichte onzorgvuldigheid'

Ajax-advocaat heeft hoop voor Onana: 'We gaan voor lichte onzorgvuldigheid'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 15:30ma 22-02-2021 om 15:30

Dolf Segaar, de advocaat van Ajax-keeper Andre Onana, denkt dat zijn cliënt in aanmerking komt voor strafvermindering. De Kameroener werd voor 12 maanden geschorst omdat het verboden stofje furosemide in zijn urine was aangetroffen.

De UEFA was onverbiddelijk en schorste Onana voor een jaar, maar Ajax hoopt bij het CAS strafvermindering te bewerkstelligen. "Vrijspraak wordt denk ik moeilijk", zegt advocaat Segaar in een statement, opgetekend door Veronica Inside. "Maar als we geen mogelijkheden zagen, dan zouden we er niet aan beginnen."

Onana nam per ongeluk een pilletje waarin furosemide zat. De doelman zelf dacht dat het een aspirine was. "De UEFA is daarin meegegaan, want anders was hij voor vier jaar geschorst", laat de raadsman optekenen. "Ik hoor mensen zeggen dat 1 jaar meevalt, want hij heeft zijn eigen verantwoording en is toch nalatig geweest. Wij willen de schorsing echter toch omlaag krijgen."

Segaar, die zijn pleidooi volgens eigen zeggen niet 'via de pers' wil voeren, geeft aan welke categorieën straf er zijn voor Onana. "Voor lichte mate van onzorgvuldigheid staat een straf van 0 tot 8 maanden. Bij gemiddelde mate van onzorgvuldigheid heb je het over 8 tot 16 maanden. En bij belangrijke mate van onzorgvuldigheid kom je tussen 16 en 24 maanden uit. Wij gaan voor lichte onzorgvuldigheid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws