'Wedstrijden die ik kan zien van Feyenoord, zelfs in China, probeer ik te volgen'

'Wedstrijden die ik kan zien van Feyenoord, zelfs in China, probeer ik te volgen'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 16:16za 27-02-2021 om 16:16

Giovanni van Bronckhorst besloot vorig jaar om zijn taken als trainer bij het Chinese Guangzhou R&F neer te leggen om meer tijd door te kunnen brengen met zijn familie. Vanwege de strenge coronamaatregelen zat dat er lange tijd niet in voor de trainer.

"Ik heb nu even alle rust om thuis met mijn gezin te zitten. Alles ging razendsnel dicht en het betekende dat ik ook mijn gezin daar niet meer kon zien", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met Casper van Eijck bij RTV Rijnmond. "Ik besloot toen dat één seizoen genoeg was zodat ik kon terugkeren naar Nederland. En nu wacht ik af of er in de zomer misschien wel weer een leuke uitdaging voorbij komt."

Voor zijn periode in China kende Van Bronckhorst successen met Feyenoord. Zo loodste hij de Rotterdammers in 2017 naar de Eredivisie-titel. "Natuurlijk kijk ik daar nog steeds met een positief gevoel op terug. Er zaten natuurlijk veel mooie dagen tussen, maar er waren ook genoeg zware momenten in die vier jaar", aldus Van Bronckhorst.

Het gaat de laatste tijd wat minder met Feyenoord, maar Van Bronckhorst maakt zich geen zorgen. "Uiteindelijk denk ik dat Feyenoord wel vooral zichzelf moet blijven. Dat harde werken, altijd sterk blijven, dat is wat Feyenoord typeert. Wel moet ik zeggen dat ik nu heel anders kijk, want in plaats van als speler of als trainer kijk ik nu als fan naar elke wedstrijd. Elke wedstrijd die ik kan zien van Feyenoord, zelfs toen ik in China zat, probeerde ik te volgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws