Zorgen voor Ziyech na glansrol Havertz: 'Geen twijfel over zijn kwaliteiten'

Zorgen voor Ziyech na glansrol Havertz: 'Geen twijfel over zijn kwaliteiten'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 09:33di 09-03-2021 om 09:33

Chelsea bond dinsdag mede dankzij Kai Havertz ook Everton aan de zegekar. Manager Thomas Tuchel steekt de loftrompet over zijn landgenoot, die een concurrent is van Hakim Ziyech bij The Blues.

Havertz vertolkte bij beide treffers een hoofdrol. "Het was het vertrouwen dat we hem gaven en dat hij heeft gebruikt. Hij heeft alles in zich om een dominante rol te spelen in de aanval", zegt Tuchel tegen de BBC. "Hij heeft zich nu laten gelden. Hij heeft laten zien dat hij tussen de linie ons spel kan versnellen, vaker in het strafschopgebied kan opduiken, assists en steekpasses kan leveren en zelf kan afmaken. Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, zijn talent en zijn karakter."

De lofzang is mogelijk slecht nieuws voor Ziyech, die onder meer met Havertz concurreert om een basisplaats en dinsdag negentig minuten op de bank bleef. De Duitse spelmaker kwam afgelopen zomer voor zo'n tachtig miljoen euro over van Bayer Leverkusen, maar kende een moeizame start op Stamford Bridge. In twintig Premier League-duels scoorde hij pas één keer. Tegen Everton stond hij voor het eerst sinds 27 januari in de basis.

Mede dankzij Havertz bleef Tuchel ook in zijn elfde duel bij Chelsea ongeslagen. De Londenaren liggen daarmee op koers voor een Champions League-ticket. "Het is een genot om aan de zijlijn te staan en met dit team te werken. Binnen de club doet iedereen er alles aan om op dit niveau mee te kunnen. De kwaliteit druipt ervan af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws