Ten Hag respecteert Brobbey-keuze: 'Dan zal ik aan hem blijven werken'

Ten Hag respecteert Brobbey-keuze: 'Dan zal ik aan hem blijven werken'

12-03-2021 06:51
71

Erik ten Hag respecteert het dat Brian Brobbey kiest voor een vertrek bij Ajax. Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat de negentienjarige spits een akkoord heeft bereikt met RB Leipzig.

Op de persconferentie na de ruime overwinning tegen Young Boys (3-0), werd Ten Hag gevraagd naar Brobbey. Toen was het nog niet bekend dat de jeugdinternational naar Leipzig gaat. Diezelfde avond kwam dat nieuws naar buiten. "Ik zou hem wensen bij Ajax te blijven en met ons zijn ontwikkeling door te zetten", vertelt Ten Hag, geciteerd door De Telegraaf. "De kans op een mooie carrière is het grootst als hij voor Ajax kiest. Maar als hij anders beslist, respecteer ik dat. Dan zal ik tot het einde van het seizoen aan hem blijven werken, hem motiveren en proberen te verbeteren."

Brobbey gaat Ajax komende zomer dus transfervrij inruilen voor Leipzig, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ajax heeft al meerdere pogingen gedaan om zijn contract te verlengen, alleen werd er begin februari een punt gezet achter de gesprekken. Toch hoopte Ajax dat Brobbey nog bij zou tekenen. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid dus niet lukken. Jan Joost van Gangelen heeft inmiddels bij ESPN laten weten dat Brobbey voor vier jaar gaat tekenen in Duitsland.