Swart baalt van vertrek Brobbey: 'Uit respect naar de club en voor je carrière'

Swart baalt van vertrek Brobbey: 'Uit respect naar de club en voor je carrière'

12-03-2021 13:32 Laatste update: 13:39
94

Sjaak Swart betreurt het aanstaande vertrek van Brian Brobbey bij Ajax. De talentvolle spits had volgens Mister Ajax beter nog een aantal jaar ervaring op kunnen doen voordat hij de stap maakt naar het buitenland.

Vrijdagochtend maakte Leipzig bekend dat Brobbey komende zomer transfervrij tekent bij de Duitse topclub. "Het is jammer, ik had hem nog liever één of twee jaar bij Ajax gezien. Hij is ook nog jong, maar het is zijn keuze", reageert Swart in gesprek met VoetbalPrimeur.

Wedden

Meer odds

"Ik vind dat spelers eerst honderd wedstrijden in Ajax 1 moeten spelen. Uit respect naar de club, maar ook voor je eigen carrière. Dat is echt beter voor je ontwikkeling. Je moet je eerst bewijzen en daarna kan je een stap naar het buitenland maken."

Swart betwijfelt of een buitenlandse transfer op dit moment het beste is voor Brobbey. "Als je als onervaren jongen naar het buitenland gaat mislukt dat vaak. Een nieuwe trainer, een selectie met dertig spelers… Je sluit achteraan in de rij en dan speel je vaak niet. Het enige wat je kan doen is meteen goals maken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)