De Boer ziet 'tragere' Haller: Aan de bal was het ook vaak niet goed genoeg

De Boer ziet 'tragere' Haller: "Aan de bal was het ook vaak niet goed genoeg"

14-03-2021 19:03
45

Sebastién Haller ligt onder een vergrootglas sinds hij uit is gegroeid tot de duurste Ajacied in de geschiedenis. De Ivoriaans international is bezig aan een mindere reeks en kon zondag ook tegen PEC Zwolle niet overtuigen, ziet ook ESPN-analist Ronald de Boer.

Haller hoeft zich de komende tijd alleen op de Eredivisie te richten, omdat hij niet is ingeschreven voor de Europa League. Tijdens het bekerduel met sc Heerenveen én tijdens de Eredivisie-wedstrijden tegen PSV, FC Groningen en PEC maakte hij echter geen gelukkige indruk. "Je kunt altijd in een mindere fase zitten", aldus De Boer tijdens de nabeschouwing van PEC-Ajax. "Maar waar we het over hebben gehad: als jouw teamgenoten tegen Young Boys lofzangen krijgen voor hun goede spel, met Tadic in de spits... Dan wil je eigenlijk dat jij dat ook gaat doen in zo'n wedstrijd tegen PEC, dat je er twee of drie maakt."

De van West Ham United overgekomen spits kreeg daar ook kansen voor, maar blijft nog even op acht goals namens Ajax staan. "Aan de bal was het ook vaak niet goed genoeg. Ik weet niet waar het aan ligt op dit moment. Hij oogt trager dan in het begin", stelt De Boer vast. "Toen zag ik een gretige, fitte Haller. Misschien is hij nu nog steeds fit, maar het lukt hem op dit moment niet. En dit was een uitgelezen mogelijkheid om twee, drie goals te maken."

Ajax bereidt zich na zijn 0-2 zege in Zwolle voor op het Europa League-duel met BSC Young Boys van donderdagavond. Haller zal hierin dus niet meespelen en kan alvast toeleven naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van zondagavond 21 maart.