Noodkreet Van der Velde: 'Dan is Heerenveen gedoemd ermee op te houden'

Noodkreet Van der Velde: 'Dan is Heerenveen gedoemd ermee op te houden'

16-03-2021 07:56
77

Riemer van der Velde wil sc Heerenveen opnieuw de helpende hand toesteken. De huidige situatie in het Abe Lenstra Stadion gaat de erevoorzitter aan het hart. Hij doet een beroep op algemeen directeur Cees Roozemond.

Na het vertrek van technisch manager Gerry Hamstra is de onrust weer toegenomen. Van der Velde is weinig positief over de toekomst van de Friese club. Samen met clubiconen als Foppe de Haan en Gertjan Verbeek wilde hij twee jaar geleden al helpen, maar dat aanbod sloeg de clubleiding af.

"Dit is een vriendelijk verzoek aan Cees Roozemond", zegt Van der Velde tegen Omrop Fryslân. "Destijds was onze hulp blijkbaar niet nodig, maar sindsdien is de situatie van de club niet verbeterd. Denk er nog maar eens over na, want hoe kunnen we de club redden? Iedereen moet meedenken, we moeten dit niet allemaal laten gebeuren."

Het baart Van der Velde zorgden dat Heerenveen met een groot operationeel tekort kampt, dat meer dan zes miljoen euro per jaar bedraagt. Het stadion zat voor het coronacrisis bovendien nog maar voor de helft vol. "Als er geen verandering komt, dan is Heerenveen op den duur 'gedoemd' om ermee op te houden."

"Als je jaarlijks je kroonjuwelen verkoopt, houd je geen fatsoenlijke ploeg meer over. Dan ga je naar de Eerste Divisie, speel je in een te groot stadion en kun je het niet meer betalen", schetst de oud-voorzitter.