Lof voor mentaliteit Brobbey: 'Brian was nooit vies van trainen, altijd gretig'

Lof voor mentaliteit Brobbey: 'Brian was nooit vies van trainen, altijd gretig'

18-03-2021 08:57
15

Peter van der Veen vindt het zonde dat Brian Brobbey Ajax verlaat voor RB Leipzig. De trainer werkte bij Oranje O17 met hem samen en denkt dat hij had kunnen uitgroeien tot de eerste spits van de Amsterdammers.

"Ik wil allereerst zeggen dat ik het heel jammer vind dat Brian niet de nieuwe, zelfopgeleide spits van Ajax wordt", zegt Van der Veen tegen de NOS. "Hij bezit de kwaliteiten om dat te worden, kan goed meevoetballen in de laatste fase en is technisch goed."

Van der Veen bewaart goede herinneringen aan de negentienjarige aanvaller. "Brian was nooit vies van trainen. Als ik vroeg: 'Gaan we morgenochtend extra trainen?' Dan was hij altijd gretig. Vroeger trainden wij vooral met hem op afronden, daar hebben we heel erg op gehamerd. Hij scoorde veel, maar ik vond zijn rendement te laag. In de Ajax-jeugd krijg je veel kansen per wedstrijd. Ik vind dat erg verbeterd bij hem. Als je nu kijkt bij het eerste: hij komt een kwartier voor tijd erin en scoort dan bijna iedere wedstrijd."

RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann vergeleek Brobbey al met Romelu Lukakau, maar Van der Veen ziet nog wel voldoende verbeterpunten. "Hij heeft zeker de potentie, maar als je naar zo'n club gaat weet je dat er nog zeventien spelers zijn die die potentie hebben. Dus komt het op mentaliteit aan."