Emanuelson: 'Zlatan was boos en wilde niet meer trainen, dus we mochten stoppen'

Emanuelson: 'Zlatan was boos en wilde niet meer trainen, dus we mochten stoppen'

Zlatan Ibrahimovic trapt donderdag om 21.00 uur met AC Milan af tegen zijn oude club Manchester United. Bij Urby Emanuelson gaan de gedachten terug naar een moment op de Milan-training, waarbij de Zweedse topspits zich van zijn beste én slechtste kant liet zien.

Emanuelson reageert bevestigend op de suggestie van ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen dat Zlatan de baas is en de rest z'n mond moet houden. "Ja, zo is het wel een beetje", lacht de speler van FC Utrecht. "Voorbeeld: Zlatan wil altijd winnen, ook op de training. Maar tijdens een partijspel liep het niet bij zijn ploeg. Hij verloor en daardoor werd hij zo boos, dat hij niet meer wilde trainen."

"Maar na een elf-tegen-elf trainden we bij Milan altijd nog op spelhervattingen. Hij had daar alleen geen zin meer in. Ibra liep zo naar binnen, waarop de trainer ons bij zich riep en zei: oké jongens, de training is klaar, ga maar naar binnen."

Ibrahimovic had destijds (seizoen 2011/2012) al een 'bepaalde status', aldus Emanuelson. En dat terwijl topspelers als Clarence Seedorf, Andrea Pirlo, Thiago Silva en Ronaldinho in hetzelfde team zaten. "Het waren geen kleine mannetjes, maar Ibrahimovic was wel echt de baas. Hij bepaalde heel veel binnen de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s