Twente mist leiderschap: 'Ik ben nu één van de weinige oudere jongens'

Twente mist leiderschap: 'Ik ben nu één van de weinige oudere jongens'

19-03-2021 10:52
7

FC Twente was in de eerste seizoenshelft één van de revelaties van de Eredivisie, maar won van de laatste elf wedstrijden er nog maar één. Wout Brama, aanvoerder van de Tukkers, denkt te weten wat zijn ploeg nodig heeft.

De middenvelder maakte in de uitwedstrijd bij AZ (4-1 nederlaag) zijn rentree na een blessure en meteen was Brama verbaal aanwezig. "Als je op het veld aanstuurt, praat en motiveert, krijg je zelf ook meer energie en breng je dat over op je ploeggenoten", vertelt hij tegen Tubantia. "Een tegenstander hoort het en denkt dan ook dat we een team zijn en het samen doen."

Die vocale aanwezigheid mist de aanvoerder van Twente nog wel eens bij zijn ploeggenoten. "Dat heeft te maken met karakter, ervaring en generatie. Vroeger was de groep met oudere jongens veel groter en nu ben ik één van de weinigen. We kunnen op dit vlak nog veel stappen zetten. Dit hoort ook bij het leerproces, maar bedenk dat sommige jongens nog geen 20 zijn."

Vrijdagavond krijgen de Tukkers de kans om de draad weer op te pakken. Met Brama in de gelederen spelen ze een uitwedstrijd bij sc Heerenveen.