Update: 'FC Barcelona ontkent akkoord met transfervrije Wijnaldum'

Update: 'FC Barcelona ontkent akkoord met transfervrije Wijnaldum'

21-03-2021 15:12 Laatste update: 15:10
167

Georginio Wijnaldum verkiest een overstap naar FC Barcelona boven een langer verblijf bij Liverpool. Dat meldt The Sunday Times. De Oranje-international heeft een akkoord bereikt met de Catalanen over een voorcontract.

Wijnaldum moet daarmee de eerste aanwinst worden van de nieuwe voorzitter Joan Laporta. De dertigjarige middenvelder heeft een aflopend contract bij Liverpool, waardoor hij Barça geen transfersom kost. Hij staat al sinds vorige zomer hoog op het verlanglijstje van trainer Ronald Koeman, maar door de precaire financiële situatie was een deal toen niet mogelijk.

Nu krijgen Koeman en Wijnaldum alsnog hun zin. Spaanse media schreven de afgelopen weken nog dat de interesse was verflauwd door de opmars van jeugdproduct Ilaix Moriba. Volgens The Times is het aantrekken van de oud-speler van Feyenoord en PSV echter een extra blijk van vertrouwen aan Koeman, die bij Oranje al met Wijnaldum samenwerkte.

Wijnaldum speelt sinds 2016 voor Liverpool, dat hem voor 27,5 miljoen euro overnam van Newcastle United. Hij speelde een belangrijke rol in het succesteam van manager Jürgen Klopp, dat eerst de Champions League en afgelopen seizoen de Premier League won. In totaal speelde hij tot dusver 225 officiële duels voor The Reds.

Update: De interesse van Barcelona in Wijnaldum is serieus, maar er is nog geen voorcontract getekend. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van het bericht van The Times, dat daar wel over sprak. Ondertussen ontkent de club tegenover RAC1 dat er sprake is van een akkoord met Wijnaldum.