Feyenoord neemt verlies: 'Dan denk ik ook: dat hebben we niet goed gedaan'

Feyenoord neemt verlies: 'Dan denk ik ook: dat hebben we niet goed gedaan'

21-03-2021 15:02 Laatste update: 15:10
20

Feyenoord heeft het 'niet goed gedaan' door Lucas Pratto in de winterstop naar De Kuip te halen. Dat erkent algemeen directeur Mark Koevermans bij ESPN.

Koevermans zag zaterdagavond tegen FC Emmen (1-1) drie fitte spitsen op de bank zitten: Nicolai Jörgensen, Róbert Bozeník en Pratto. "En Bryan Linssen stond erin. Dan denk ik ook: dat hebben we niet goed gedaan", geeft de Feyenoord-directeur toe bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik vind dat je dat ook een keer kan zeggen. We moeten er nog secuurder naar kijken in de toekomst."

Toch vindt Koevermans de keuze om in de winter een extra spits naar Rotterdam te halen wel te verklaren. "Jörgensen en Bozeník waren geblesseerd en Linssen had nog niet veel gescoord. In januari zaten we ook nog dicht op Ajax en deden we mee in de beker. Toen kwam het verzoek vanaf de voetbalkant: kunnen we nog iets krijgen? Dat kon dus niet, want er was niks." Door creatief te zijn met onder meer het verhuren van Luciano Narsingh, Jordy Wehrmann en Sven van Beek, kwam er alsnog geld vrij. Koevermans: "Dat het uiteindelijk niet goed heeft uitgepakt, wisten we half december ook niet. Makkelijk als je dat van tevoren weet..."