De Boer wijst keeper aan voor duel met Letland: 'Nu moet hij het laten zien'

De Boer wijst keeper aan voor duel met Letland: 'Nu moet hij het laten zien'

26-03-2021 13:30
113

Frank de Boer gaat tegen Letland aanstaande zaterdag wederom een beroep doen op Tim Krul. De Norwich City-keeper verving tegen Turkije de geblesseerd geraakte Jasper Cillessen en kreeg er vier om zijn oren. De Boer geeft hem het vertrouwen en ziet dat ook Maarten Stekelenburg het goed doet.

De roep om Stekelenburg in het doel van Oranje werd heviger, nadat Krul afgelopen woensdag vier keer een bal uit het net moest vissen tegen Turkije. De Boer gaat echter niet mee in die verhalen en geeft het vertrouwen aan Krul. "Tim is op dit moment m'n eerste keeper, maar iedereen is belangrijk in de selectie en moet het laten zien. We hebben veel vertrouwen in onze keepers. Helaas is Jasper niet beschikbaar, nu moet Tim het laten zien. Maar Maarten doet het ook fantastisch en zal proberen om de druk op te voeren."

Over het mogelijke meespelen van Marten de Roon tegen Letland geeft De Boer een subtiele hint. "Een type De Roon? In ieder geval iemand die weet wat er om hem heen gebeurt en duels aan kan gaan als iemand probeert te ontsnappen. Dat is altijd belangrijk in het huidige voetbal", lijkt de bondscoach aan een volgende basisplaats voor de Atalanta Bergamo-middenvelder te denken.