Nieuws uit Spanje: 'Kluivert moet stoppen als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona'

Nieuws uit Spanje: 'Kluivert moet stoppen als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona'

29-03-2021 14:36 Laatste update: 14:45
71

Patrick Kluivert stopt na dit seizoen als hoofd jeugdopleiding van FC Barcelona. Joan Laporta, de nieuwe president van de Catalaanse club, heeft volgens Diario Sport besloten dat de diensten van de Nederlander na dit seizoen niet meer op prijs gesteld worden.

Het Spaanse medium laat weten dat Kluivert al op de hoogte is gesteld van de beslissing van het nieuwe clubbestuur van Barcelona, dat sinds kort geleid wordt door Laporta. Vanaf juni is hij geen hoofd jeugdopleiding van de club meer, maar hij mag het seizoen dus wel nog afmaken. Andere hooggeplaatste functionarissen in de jeugdopleiding moesten per direct weg.

Wedden

Meer odds

Het besluit is nog niet officieel gemaakt door Barcelona, maar in de Spaanse pers duikt de naam van Alexanco op als opvolger voor Kluivert. Hij speelde maar liefst dertien seizoenen voor Barcelona en was onderdeel van het team dat onder Johan Cruijff in 1992 de Europa Cup I won.

De voormalig goalgetter en speler van de Blaugranas was pas vanaf 2019 in dienst van de club. Hij moest de doorstroom van La Masia, de fameuze opleiding van Barça, naar het eerste elftal verbeteren. Eerder was Kluivert als technisch directeur in dienst van Paris Saint-Germain en was hij kort bondscoach van Curaçao.