Van PSV naar Derde Bundesliga: 'Bizar slecht, we konden niet eens rondo doen'

Van PSV naar Derde Bundesliga: 'Bizar slecht, we konden niet eens rondo doen'

30-03-2021 15:31
34

Peter van Ooijen beleeft een bizar avontuur bij KFC Uerdingen in de Derde Bundesliga. Sinds december heeft Mikhail Ponomarev, de Russische eigenaar, geen cent meer in de club gestoken en is van een normaal voetballeven geen sprake meer voor de middenvelder.

Van Ooijen, die in augustus 2012 voor PSV debuteerde en vervolgens ook nog voor Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en VVV-Venlo speelde, kreeg bij Uerdingen vanaf december zijn salaris niet betaald en moest daarnaast op een dramatisch veld trainen. "Het was bizar slecht", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Je kon niet eens meer een fatsoenlijk rondootje doen. Dribbelen had al helemaal geen zin, het sloeg echt nergens op."

Daarnaast speelt de Duitse club al tijden niet meer in het eigen stadion, dat wordt verbouwd. De kosten om in het stadion van Fortuna Düsseldorf te spelen waren vervolgens te hoog en dus spelen Van Ooijen en zijn ploeggenoten nu 200 kilometer verderop hun thuisduels. "Verschrikkelijk, dat zou in Nederland meteen de verste uitwedstrijd zijn. Heb ik weer."

Toch heeft de Bosschenaar het leven in Uerdingen alweer aardig op weten te pakken. Dankzij een nieuwe Armeense investeerder kunnen de salarissen weer betaald worden en samen met ploegmaat Hidde Jurjus, die ook bij PSV speelde, maakt hij er wat van. "Ik ben toch al niet zo'n gozer die makkelijk Den Bosch uitgaat. Ik sprak ook bijna geen Engels en dat hield me altijd tegen. Nu gaat dat goed en ik pik het Duits ook aardig op."