Van der Vaart slacht Duits international: 'Die kan er echt helemaal niets van'

Van der Vaart slacht Duits international: 'Die kan er echt helemaal niets van'

01-04-2021 07:07
75

Rafael van der Vaart is absoluut niet onder de indruk geraakt van Antonio Rüdiger bij het nationale elftal van Duitsland. De Chelsea-verdediger kan er volgens de analist 'helemaal niets van'.

Duitsland liet zich woensdagavond verrassen door Noord-Macedonië en verloor met 1-2, mede door een doelpunt van oudgediende Goran Pandev. Van der Vaart gaat in op de prestaties van de spelers van Die Mannschaft. "Wij klagen over Nederland, maar wat denk je dat er morgen in BILD staat? Weet je, het is allemaal niets. Ze kijken allemaal naar de bal, niet naar hun man. Het is vijf tegen drie", doelt Van der Vaart aan tafel bij Ziggo Sport op de 1-2 van Eljil Elmas.

De analist richt zich vervolgens op Rüdiger. "Die Rüdiger, ik moet eerlijk zeggen... Ik heb ook nog tegen hem gespeeld. Hij zit nu bij Chelsea, maar hij kan er helemaal niets van. Dat vind ik zo'n slechte speler... Met zijn kwaliteiten heeft hij het ver geschopt. Hij speelt volgens mij altijd bij Chelsea, maar ik vind het niets."

Joachim Löw koos tegen Noord-Macedonië voor FC Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen onder de lat, maar Van der Vaart is niet overtuigd. "Een prima keeper, maar geen schim van Manuel Neuer. Ter Stegen speelt veel bij Barcelona, maar Neuer is tien keer beter."