Breaking news

LIVE: Feyenoord komt op gelijke hoogte na nieuwe eigen goal

'In de jeugd bij PSV werd er extra op mij gelet, werd er niet per se beter van'

'In de jeugd bij PSV werd er extra op mij gelet, werd er niet per se beter van'

Gepubliceerd: donderdag 1 april 2021 om 09:46do 01-04-2021 om 09:46

Laatste update: donderdag 1 april 2021 om 09:48do 01-04-2021 om 09:48

Hij doorliep alle nationale jeugdelftallen en werd bij PSV gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Toch kwam Rai Vloet niet volledig tot bloei in Eindhoven. Aanstaande zondag neemt de Heracles Almelo-smaakmaker het op tegen zijn oude ploeg.

Vloet zit eindelijk op de goede plek bij de club uit Almelo. "Bij Heracles is alles op zijn plaats gevallen", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het heeft veel met de sfeer binnen de club te maken en zelf heb ik ook een knop moeten omzetten. Ik ben nu volwassen en laat me in goede en slechte tijden niet meer afleiden."

De middenvelder geeft eerlijk toe dat het grotendeels aan zichzelf lag dat een doorbraak bij PSV uitbleef. "Bij PSV werd er vroeger in de jeugdopleiding vaak extra op me gelet en niet alleen omdat mijn vader bekend is in het voetbal. Ik gold als een speler die het soms moeilijk had om voor honderd procent gemotiveerd te blijven. Misschien was dat ook wel zo en daarom zaten de trainers er vaak heel kort op. Bij mij werkte dat niet altijd en ik werd er niet per se beter van."

Heracles is al de negende club voor de 25-jarige Vloet die al de nodige tegenvallers te verwerken kreeg. "Zeven keer vallen, acht keer opstaan. Dat ben ik." Bij Heracles voelt hij zich goed. "Ik mag in balbezit grotendeels op intuïtie voetballen en word niet overvoerd met allerlei looplijnen of tactieken. Daardoor heb ik een heel ander gevoel op het veld en het heeft me veranderd. Ik voel me heerlijk en ben een veel stabielere speler geworden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws