'Ik hoefde niet te wachten op een andere club, ik wilde heel graag naar Feyenoord'

'Ik hoefde niet te wachten op een andere club, ik wilde heel graag naar Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 07:09vr 02-04-2021 om 07:09

Laatste update: vrijdag 2 april 2021 om 07:12vr 02-04-2021 om 07:12

Toen Feyenoord voor hem aanklopte, wist Francesco Antonucci meteen dat hij naar Rotterdam wilde vertrekken. Feyenoord nam de 21-jarige Belg afgelopen zomer over van AS Monaco, waarna de club hem meteen weer verhuurde aan FC Volendam.

"Ik heb geen moment getwijfeld", blikt Antonnuci in gesprek met De Telegraaf terug op zijn overgang naar Feyenoord. "Toen ik hoorde van de belangstelling van Feyenoord, zei ik: gelijk doen! Ik hoefde niet zo nodig te wachten op een eventuele andere club, ik wilde gewoon heel erg graag naar Feyenoord."

Antonucci kijkt ook erg uit naar de samenwerking met Arne Slot, die vanaf komende zomer de hoofdtrainer van Feyenoord is. Antonucci keek eerder dit seizoen vol bewondering naar het AZ van Slot. "Een prachtelftal dat heerlijk aanvallend voetbal speelde, mijn voetbal. Zoals ik ook gewend was te voetballen bij Anderlecht en Ajax én nog steeds bij FC Volendam. Wat dat betreft kan ik niet wachten op volgend seizoen."

Spelen in De Kuip, is nog iets waar Antonucci ook bijzonder erg naar streeft en uitziet. "Voetballen in De Kuip, het schijnt een ervaring op zich te zijn. In oktober had ik een kaartje geregeld voor een wedstrijd van Feyenoord. Maar toen was er net geen publiek meer welkom. Daar baalde ik enorm van.”

Antonucci komt over van Monaco, waar zijn eerste jaar onvergetelijk was. "Het was het seizoen dat AS Monaco landskampioen werd en de halve finale haalde van de Champions League", herinnert de spelmaker zich, die vaak met de selectie mee mocht trainen. "Stond ik daar op het veld met Kylian Mbappé, Thomas Lemar, Radamel Falcao en Bernardo Silva. Het was één groot feest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws