Slechte generale voor Roma: nodige kopzorgen in aanloop naar clash met Ajax

Slechte generale voor Roma: nodige kopzorgen in aanloop naar clash met Ajax

03-04-2021 17:06
7

AS Roma heeft een slechte generale beleefd voor het Europa League-duel met Ajax. De Romeinen verspeelden zaterdag tot twee keer toe een voorsprong tegen Sassuolo: 2-2.

Met Rick Karsdorp in de basis nam AS Roma na 25 minuten de leiding. Carles Pérez werd gehaakt door Marlon en Lorenzo Pellegrini benutte de strafschop: 0-1. Via Borja Mayoral en Pellegrini kreeg de ploeg van coach Paulo Fonseca goede kansen om de score te verdubbelen, maar Sassuolo bleef overeind. Na een klein uur kwam de thuisploeg zelfs langzij via Hamed Traorè, die doel trof op aangeven van Filip Djuricic.

Roma leek desondanks drie punten te pakken. Bruno Peres maakte er twintig minuten voor tijd 1-2 van met een diagonaal schot. Sassuolo liet zich echter niet kennen en kreeg tijdens het slotoffensief loon naar werken. Giacomo Raspadori, de pas 21-jarige aanvoerder, tekende na goed werk van Brian Oddei voor de 2-2. Aan die score kon invaller Edin Dzeko geen verandering meer brengen.

Het is een forse tegenvaller voor Roma en Fonseca, wiens positie verder onder druk komt te staan. De Romeinen staan slechts zevende in de Serie A, waar een plek bij de beste vier en daarmee een Champions League-ticket het doel is. Donderdag wacht het bezoek aan Ajax in de kwartfinale van de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie