Kraay jr. deelt FC Groningen-nieuws met verraste Scherpen: Bij mij?

Kraay jr. deelt FC Groningen-nieuws met verraste Scherpen: "Bij mij?"

04-04-2021 20:21
50

Kjell Scherpen stapte in 2019 over van FC Emmen naar Ajax en keepte bijna twee jaar later zijn eerste Eredivisie-duel namens de Amsterdammers. De negentig minuten tegen sc Heerenveen smaakten naar meer wat Scherpen betreft: waar hij zijn meters moet gaan maken, is echter nog niet duidelijk.

De doelman keepte tijdens de interlandweek drie keer bij Jong Oranje en moest zondagmiddag ook bij zijn club aan de bak: nadat Maarten Stekelenburg afhaakte tijdens de warming-up, moest Scherpen zich klaarmaken. De geboren Drent hoopt dat hij vaker minuten kan maken. "Ik heb afgelopen ook veel interviews gehad en gezegd dat het voor mij misschien wel belangrijk is om een heel seizoen te gaan spelen op het hoogste niveau", heeft hij laten weten aan ESPN. "Je weet niet hoe het met Maarten gaat. Eerst dat afwachten en dan kunnen we om de week kijken hoe en wat."

Hoe de toekomst van Scherpen eruit ziet, is nog even afwachten: de doelman ligt nog twee jaar vast, maar is bij Ajax de derde in de rij, achter de momenteel geschorste Andre Onana en Stekelenburg. Interviewer Hans Kraay junior weet te melden dat FC Groningen interesse in hem heeft, maar Scherpen reageert verrast. "Heeft Groningen zich gemeld? Bij mij? Niet bij mij in ieder geval, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ze op zoek zijn naar een nieuwe keeper (Sergio Padt vertrekt na dit seizoen naar het Bulgaarse Ludogorets, red.). Maar ik weet ook dat ik nog bij Ajax zit..."