VP's Elftal van de Week: één speler van Ajax, Feyenoord en PSV na speelronde 28

VP's Elftal van de Week: één speler van Ajax, Feyenoord en PSV na speelronde 28

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 10:00ma 05-04-2021 om 10:00

PSV, Ajax, Feyenoord, Fortuna Sittard, Sparta, FC Groningen, FC Emmen, sc Heerenveen en PEC Zwolle leveren ieder één speler af aan VP's Elftal van de Week. De verdeling is gelijk, geen van de clubs is hofleverancier.

Yannick van Osch (Fortuna Sittard)
Ondanks de nederlaag van Fortuna in De Kuip heeft Van Osch een plek in het Elftal van de Week bemachtigd. Feyenoord won met 2-0, maar toch wist de doelman zich met knappe reddingen en intercepties te onderscheiden. 

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
PEC verloor in de dying seconds van Sparta, maar Paal kan persoonlijk terugkijken op een goede wedstrijd. Als een van de weinige spelers van PEC haalde de linksback zijn niveau en dat levert hem een plek in dit elftal op.

Nick Bakker (FC Emmen)
Een dikke pluim voor Bakker. De verdediger maakte het openingsdoelpunt tegen RKC en speelde verder een zeer solide partij. Het is bijzonder knap hoe Bakker de leiding neemt achterin bij Emmen, dat ineens weer kleur op de wangen heeft.

Lisandro Martínez (Ajax)
Scherpen werd benoemd tot Man of the Match, maar Martínez kwam daar ook zeker voor in aanmerking. De Argentijn legde een fenomenale wedstrijd op de mat en gaf het goede voorbeeld, daar waar zijn ploeggenoten bij vlagen niet thuisgaven. Michael Pinto (Sparta)
De linksback maakte de openingsgoal voor Sparta in een aanval die hij zelf opzette. Leuke bijkomstigheid: Pinto is de eerste speler uit Luxemburg met een goal voor Sparta in het betaalde voetbal. Speelde verder ook erg sterk.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Eindelijk speelde Veerman een goede wedstrijd tegen Ajax. Heerenveen verloor, maar dat lag zeker niet aan hem. Bij vlagen zagen we overigens wat flitsen van Frenkie de Jong.Oussama Tannane (Vitesse)
Een uitmundende prestatie van Tannane tegen FC Twente. Met twee treffers (waarvan één in blessuretijd) ontpopte hij zich niet voor het eerst dit seizoen tot de grote uitblinker van Vitesse. Trainer Thomas Letsch zei bij ESPN niet voor niets dat hij bij een topclub terecht kan komen als hij wekelijks zo speelt.

Olivier Boscagli (PSV)
De Fransman leek eerst nog buiten de boot te vallen, maar heeft met een centrale rol op het middenveld een metamorfose ondergaan bij PSV. Met twee assists was Boscagli de belangrijkste speler aan PSV-zijde.Steven Berghuis (Feyenoord)
'De Messi van Feyenoord' was zondag opnieuw bepalend voor zijn ploeg. Een flitsend optreden van de aanvaller, die Bryan Linssen bediende bij de 1-0 en zelf de 2-0 maakte. Wederom heeft Berghuis bewezen onmisbaar te zijn voor Feyenoord.

Lennart Thy (Sparta)
Sparta pakte drie gouden punten in de strijd om handhaving en heeft dat te danken aan Lennart Thy. Bonuspunten: de winnende goal van Thy viel in de 93e minuut en dat is voor een spits extra lekker. Hij staat dit seizoen op twaalf goals in 28 Eredivisie-duels. 

Mo El Hankouri (FC Groningen)
El Hankouri maakte het de verdedigers van VVV bijzonder lastig en beloonde een ijzersterk optreden met een prachtig doelpunt in extremis, waarmee hij FC Groningen de winst bezorgde. En belangrijker: een stap dichterbij play-offs om Europees voetbal. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws