Geleerd van Cruijff en Van Gaal: 'Mooi doel om ooit trainer van Ajax te worden'

Geleerd van Cruijff en Van Gaal: 'Mooi doel om ooit trainer van Ajax te worden'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 11:13za 10-04-2021 om 11:13

Fred Grim maakt er geen geheim van dat het zijn droom is om ooit trainer van Ajax te zijn. De huidig oefenmeester van RKC Waalwijk was een kwart eeuw actief bij de Amsterdammers, waar hij speelde onder Johan Cruijff en Louis van Gaal.

"Op de bank bij Ajax zat ik altijd dicht bij Louis van Gaal en de andere trainers en heb ik meegeluisterd bij de discussies die ze hadden en goed opgelet als Van Gaal aanwijzingen gaf aan het team. Dat is ontzettend leerzaam geweest", vertelt Grim aan De Telegraaf. "Zoals ik ook altijd notities maakte van de trainingsvormen, spelsystemen en tactische oplossingen die Van Gaal had. Het is heel leerzaam geweest dat ik Cruijff en Van Gaal van dichtbij heb meegemaakt, twee van de grootste trainers in het Nederlandse voetbal."

Grim is dit seizoen op weg om zich in de Eredivisie te handhaven met RKC. Daarna kan de oud-keeper aan zijn vierde jaar beginnen in het Mandemakers Stadion, maar hij wordt ook regelmatig genoemd als er bij een andere club een plekje vrijkomt. Zelf legt hij de lat hoog. "Als trainer heb ik ook een stip op de horizon. Je wil het maximale bereiken, alles eruit halen wat erin zit. Een mooi doel is om ooit trainer van Ajax te worden. Natuurlijk moet je nuchter blijven en weet je niet of dat ooit aan de orde zal komen, maar ik vind dat je best zulke ambities mag hebben."

Grim neemt het zondag met RKC op tegen Ajax. De aftrap is om 16.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Grim ooit trainer worden bij Ajax?

Ja
46%
Nee
54%
(996 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws