Dromen van Champions League met PSV: 'Jammer dat gat met Ajax zo groot is'

Dromen van Champions League met PSV: 'Jammer dat gat met Ajax zo groot is'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 07:27zo 11-04-2021 om 07:27

Philipp Max geniet van zijn eerste jaar bij PSV en hoopt volgend seizoen in de Champions League te kunnen spelen met de club uit Eindhoven. Dat het ticket voor het miljardenbal waarschijnlijk via een aantal kwalificatierondes behaald moet worden, maakt de Duitser niets uit.

Het is zaak voor PSV om de tweede plaats, achter koploper Ajax, vast te houden. Max wil niets liever dan volgend seizoen actief zijn in de Champions League. Daarvoor moet er gewonnen worden in de Eredivisie, te beginnen dit weekend tegen VVV-Venlo. "Laten wij niet vergeten wat er tegen ADO is gebeurd, in een wedstrijd waarin we zo veel kansen hebben gehad. Voetbal kan een vreemd spel zijn", vertelt Max in een interview met het Eindhovens Dagblad.

"Het is jammer dat het gat met Ajax dit seizoen zo groot is geworden, maar de tweede plaats wil ik koste wat het kost vasthouden met onze ploeg om volgend jaar Champions League te kunnen spelen", vervolgt Max. "Dat is de volgende droom om te verwezenlijken."

De Duitse linksback merkt dat hij nog nooit zo'n intensief seizoen heeft gespeeld als dit jaar. Max speelde 11 wedstrijden in 32 dagen. "Het was echt een ongelooflijk bijzondere periode. Zo'n schema heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt. Het was aan de ene kant ongelooflijk gaaf en misschien ook wel krankzinnig tegelijk. Wij hebben het mooiste vak van de wereld, dus klagen zal ik nooit", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws