'Chelsea overweegt Ziyech als wisselgeld te benutten in miljoenendeal met Sevilla'

'Chelsea overweegt Ziyech als wisselgeld te benutten in miljoenendeal met Sevilla'

13-04-2021 15:50
87

Chelsea overweegt Hakim Ziyech te betrekken in de transfer van Sevilla-verdediger Jules Koundé. Althans, dat meldt de Spaanse krant AS. De Londense grootmacht wil deze zomer weer de portemonnee trekken.

Chelsea spendeerde vorig jaar een kwart miljard aan spelers als Kai Havertz, Timo Werner en Ziyech, maar wil deze zomer ook een centrale verdediger naar Stamford Bridge. Na de afzegging van Bayern München-verdediger David Alaba heeft de club het vizier gericht op Koundé.

Goedkoop is Koundé niet: volgens AS klampt Sevilla zich vast aan de ontsnappingsclausule van 80 miljoen euro in het contract van de 22-jarige Fransman. Bovendien zijn ook Manchester United én Real Madrid in de markt. Omdat Chelsea weet dat Sevilla een 'verkopende club' is, zo klinkt het, heeft de club geduld.

Ziyech
Toch is de verwachting dat Chelsea op korte termijn een openingsbod gaat doen: geen 80 miljoen euro, maar een geldbedrag plus één of meerdere spelers. Ziyech zou één van de potentiële ruilmiddelen zijn. Ook Tammy Abraham, Michy Batshuayi, Tiémoué Bakayoko en Kepa Arrizzabalaga komen naar verluidt in aanmerking.