'Gewoon een tikkie' voor teruggekeerde Robben: Ik ga me niet ineens inhouden

'Gewoon een tikkie' voor teruggekeerde Robben: "Ik ga me niet ineens inhouden"

14-04-2021 14:13
30

Lucas Woudenberg kreeg zondag in de slotfase van de Derby van het Noorden een bijzondere directe tegenstander: Arjen Robben maakte zijn eerste Eredivisie-minuten sinds medio oktober. De linksback van sc Heerenveen liet zich echter niet afleiden, vertelt hij aan Voetbal International.

Heerenveen was net op een 0-1 voorsprong gekomen tegen FC Groningen toen Alessio Da Cruz werd afgelost door Robben. "Het is een speler met een geweldige staat van dienst voor het Nederlands voetbal. Als je je met hem mag meten, is dat heel erg mooi", aldus Woudenberg.

De linksback bleef echter geconcentreerd zijn wedstrijd spelen. "Het is natuurlijk wel Arjen Robben, maar ook gewoon een tegenstander die je moet uitschakelen. Ik gaf hem op een gegeven moment ook gewoon een tikkie", blikt Woudenberg terug. "Ik ga me niet ineens inhouden. Ik ga me niet ineens inhouden of anders doen dan ik zou toen tegen een gewone tegenstander."

De invalbeurt van Robben duurde uiteindelijk een klein kwartier, maar heeft indruk gemaakt op Woudenberg. "Het is wel de beste tegenstander waar ik tegen gespeeld heb", aldus de 26-jarige Woerdenaar, die zich vooraf al had ingesteld op een mogelijke krachtmeting met de 96-voudig international. "Ik wist: als hij invalt moet ik heel kort op hem zitten. Je moet hem niet de ruimte geven om na een dribbel tot een schot of pass te komen. Dat naar binnen snijden en vervolgens uithalen heeft hij zo'n beetje uitgevonden."