Ajax kiest eieren voor zijn geld met Brobbey: 'Normaal standvastig: toedeloe'

Ajax kiest eieren voor zijn geld met Brobbey: 'Normaal standvastig: toedeloe'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 08:51vr 16-04-2021 om 08:51

Ronald de Boer en Kenneth Perez begrijpen dat Ajax-trainer Erik ten Hag een beroep blijft doen op Brian Brobbey, ondanks het feit dat de aanvaller na dit seizoen naar RB Leipzig vertrekt. Het verschil in kwaliteit met de andere 'back-up' Lassina Traoré is volgens de analisten te groot.

"Brobbey is een van de snelste spelers die er is. Hij is echt bloedsnel op de eerste dertig meter", begint De Boer aan tafel bij ESPN na de Europa League-uitschakeling van Ajax. Met hem erbij heb je een extra wapen. Niet alleen mensen aan de buitenkant die supersnel zijn, maar ook aan de binnenkant. Zo moet het. Ze maakten de goal en de 0-2 (die werd afgekeurd, red.), maar daarna was het afgelopen met de kansen van Ajax."

Perez ziet dat Ten Hag voor Brobbey blijft kiezen als invaller in plaats van Lassina Traoré. De analist steunt Ten Hag in die keuze. "Sinds hij de beslissing heeft genomen dat hij weggaat… Wat heeft hij te verliezen? Hij komt erin en gaat als de brandweer. Nu zal de discussie oplaaien: heb je hem te makkelijk laten gaan? De F-Side wilde zelfs dat hij niet meer opgesteld zou worden."

Normaal zou Ajax een andere jonge speler kansen gaan geven na het nieuws dat Brobbey naar Leipzig vertrekt, maar dat kan volgens De Boer nu niet. "Het verschil tussen Brobbey en Traoré is zo groot… Ze spelen voor drie prijzen, ze kiezen eieren voor hun geld. Normaal is Ajax standvastig, zeggen ze: toedeloe."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws