Kwakman: 'Come on, zei Tadic: bij tien keer stortte ik in, hij ging rustig door'

Kwakman: 'Come on, zei Tadic: bij tien keer stortte ik in, hij ging rustig door'

24-04-2021 11:32
58

Dusan Tadic is op zijn 32ste uitgegroeid tot de leider van Ajax, maar nam zijn tijd bij FC Groningen ook al het voortouw. Ex-ploeggenoot Kees Kwakman stelt dat de Serviër niet veel is veranderd sinds zijn tijd bij de Trots van het Noorden, waar hij tussen 2010 en 2012 speelde.

De huidige ESPN-analist haalt in gesprek met De Volkskrant een akkefietje tijdens sc Heerenveen-Ajax van vorig seizoen aan: Tadic riep Sergiño Dest tot de orde en stond hoofd aan hoofd met zijn jonge ploeggenoot. "Dat is geen overdreven gedoe. Zo is hij gewoon. Hij is een gouden kerel."

Kwakman en Tadic waren ooit kamergenoten tijdens een trainingskamp: de jonge linksbuiten had een verrassing, in de vorm van extra krachtoefeningen. "Dan dacht ik even te liggen op bed. Come on, come on, zei Tadic dan", blikt de oud-speler van onder meer NAC Breda, FC Augsburg en FC Volendam terug. "Ik herinner me de piramide. Eén keer opdrukken, dan even het raam aantikken, terug, twee keer opdrukken. Raam aantikken. Terug. Enzovoorts. Bij tien keer stortte ik in, maar dan ging hij rustig een tijdje door."

Dat Tadic niet goed tegen zijn verlies kon, bleek tijdens een partijtje voetvolley op de training. "Hij kan bijna alles beter dan ik, behalve voetvolley", herinnert Kwakman zich. "Toen hij eens de finale verloor, was hij net een klein kind. De teams bestonden uit drie spelers. In zijn team zat een mindere speler. Die stuurde hij gewoon naar de kant. Hij wilde liever met twee man verder."