Berghuis krijgt flinke schorsing en mist de Klassieker tegen Ajax

Berghuis krijgt flinke schorsing en mist de Klassieker tegen Ajax

26-04-2021 15:24 Laatste update: 15:35
288

Steven Berghuis mist De Klassieker. De aanvoerder van Feyenoord is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn directe rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-0).

De aanklager van de KNVB deed een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Zowel Feyenoord als Berghuis zelf hebben dit voorstel geaccepteerd, zo valt te lezen op de website van de club. Dat betekent dat de captain de uitwedstrijd bij ADO Den Haag van komende zondag en De Klassieker in De Kuip tegen Ajax van zondag 9 mei moet missen.

Berghuis kreeg in de thuiswedstrijd tegen Vitesse van afgelopen zondag (0-0) een rode kaart voor een wilde tackle van achteren. Hij haalde Maximilian Wittek neer en scheidsrechter Dennis Higler zag geen andere optie dan de aanvoerder van Feyenoord van het veld te sturen. Dat is de eerste keer dat Berghuis in zijn carrière een directe rode kaart kreeg.

In de strijd om plaats vier zal de Stadionclub het dus in de komende twee wedstrijden moeten stellen zonder zijn aanvoerder. Om alsnog directe plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen, moet in de laatste vier wedstrijden een achterstand van twee punten op Vitesse worden goed gemaakt. Na de wedstrijden tegen ADO en Ajax speelt Feyenoord nog tegen Heracles Almelo (uit) en RKC (thuis).